Разчистват „Кенана“ от боклуци. Община Хасково към гражданите: Бъдете отговорни!

контакти

Общинско предприятие „Екопрогрес“ започна почистването на терените в лесопарк „Кенана“. Заради безотговорното отношение на някои наши съграждани към природата, в близост до пътя, който минава през лесопарк „Кенана“ и язовир Сивата вода, са изхвърлени стари автомобилни гуми и огромни количества отпадъци. След сигнал на граждани и проверка на място, Община Хасково предприе действия по разчистване на нерегламентирано изхвърлените отпадъци, информират оттам.

При почистването, започнало в четвъртък, от терените са извозени старите автомобилни гуми. След което започна разчистването и на битовите и небитови отпадъци. По предписание на Регионалния инспекторат по околната среда и водите /РИОСВ/ срокът за тези дейности е една седмица.

А, за да не се повтори картината, след време, Община Хасково призовава гражданите да бъдат по-отговорни към природата и да не замърсяват местата за отдих в покрайнините на града.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук