Разцъфнали кестени вещаят люта зима

В разгара на есента разцъфнаха кестени в Димитровград. Освен цветовете, появили са се и продължават да се появяват нови зелени листа.

Необичайното явление се наблюдава по протежението на ул. „Първи май“ в града, покрай жп линията и гарата, но вероятно има и на други места. На някои дървета са се показали по няколко зелени листа и цветове, а други са обхванати почти целите.

Обяснима причина за цъфтежа е продължаващото от дълго време насам топло време, което „подлъгва“ дърветата. Такова то, както писахме, ще се задържи до средата на следващата седмица, след което ще застуди сериозно.

Обикновено, кестените цъфтят през април и май месец, но според различни твърдения, през няколко години, не е изключен цъфтеж през есента. Народното поверие вещае, че при такива случаи иде люта и сурова зима.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук