РАЗСРОЧВАТ ИНВЕСТИЦИИ НА „ИВОНС МЕТАЛ“ ПО ДОГОВОР С ОБЩИНАТА

Ивонс метал
контакти

Докладна за разсрочване на остатъчна стойност на договорени инвестиции за покупко-продажба на общински имот внася за разглеждане на сесията утре кметът Иво Димов. Тя е на основата на постъпило искане от „Ивонс метал“ ЕООД, правоприемник на активите и пасивите на „Бултранс“ ЕООД.

По договор от 2007 г. купувачът е посочил инвестиции в размер на 110 000 лв. Той е смятал да ги осъществи за три години, като до момента са направени такива за 50 000 лв. Оставащата част от 60 000 лв. ще бъде вложена в срок от 5 години, считано от началото на 2013 г., е записано в решението.

От дружеството описват редица основания за постъпилото искане. През 2011 г. е изготвен проект за промяна предназначението на имота в „Складова база автосервиз. Одобрен е подробен устройствен план и издадено разрешение за строеж от главния архитект. Инвестиционното намерение е свързано с дейността по отпадъците. Това изисква изграждане на складова база с машини за предварително третиране до оползотворяване на различни видове неопасни отпадъци и автосервиз за транспортна техника. Основен проблем, фирмата описва, е захранването на обекта е еленергия, поради необходимост от 70 kW, мощност, а възможността на EVN  е била 1 kW. Освен това, влезлият в сила нов Закон за управление на отпадъците, неприетите и невлезни в сила наредби за изисквания към площадките създават допълнителни затруднения за кандидатстване и издаване на разрешителни за дейностите. В условията на икономическата криза, искането на „Ивонс метал“ е за разсрочване за срок от 5 години. В посочения период дружеството възнамерява да инвестира в специализирана техника – сепарираши инсталации, преси за балиране и други инструменти. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук