Разследват сигнал за купен вот в Черногорово

Гласоподавател е задържан в димитровградското село Черногорово, тъй като заснел вота си на парламентарните избори днес. Това е недопустимо и нарушение на изборния закон. Оперативна група разследва случая. Информацията съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, при гласуването си в ОУ „Алеко Константинов“.

По предварителна информация, задържаният е от ромски произход. Признал, че е стимулиран финансово, за да упражни правото си на вот, за определен политически субект.

От РИК Хасково потвърдиха за случая. Посочиха, че от секцията в селото са сигнализирали комисията. Указанията са бюлетината, която е заснета, да бъде отделена, а на човека да не се дава право да гласува и да се подписва в избирателния списък.

Оттам нататък, други институции имат думата. В районната комисия жалба не е постъпвала. Нямаме информация кой е сигнализирал полицията, каза председателят на РИК Георги Димитров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук