Разработват проект за автомобилна писта и летище на Узунджово

контакти

Обществена поръчка за изработване на комплексен проект и осъществяване на авторски надзор на терена на бившето летище „Узунджово“ обяви Община Хасково. Срокът за изработването му е не повече от 270 календарни дни. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 125 000 лева без ДДС.

Избраният за изпълнител следва да предостави всички проектантски услуги за изготвяне на комплексен инвестиционен проект. След проучване на съществуващите условия, събиране на изходните данни и информация, трябва да се разработи генерален план на летище и автомобилна писта. Генералният план следва да докаже най-целесъобразното застрояване на имотите.

По плана за летището, проектантът трябва да разработи геометрично решение за летателното поле, което включва пътеки за рулиране, перон, сграда за обслужване на летището, халета за ремонт на самолети и периметрова ограда. Важно е проектантът да предвиди разположението на техническата инфраструктура, така че да е възможно летището да се изгражда на етапи. Като първи етап в генералния план, трябва да се предвиди летателна площадка за лека авиация (General Aviation).

По плана за автомобилна писта, необходимо е проектантът да я разработи в два основни варианта. Първият е за „осмица“, при който трасето на пистата в даден участък преминава едно над друго. Втори вариант – класическа, с посока на въртене лява.

Дължината на пистата да бъде приблизително 4 200 m, с минимална ширина 12 m. На всеки от вариантите трябва да е предвидено пистата да се използва за драг и дрифт състезания или да се обособят самостоятелни места за този тип състезания.

Трябва да бъдат предвидени още обходен път, полигон за oбучение за безопасно шофиране в лоши атмосферни условия, главна трибуна за 4200 седящи места и допълнителни, паркинги и други съоръжения, като осветление, шумозаглушаване, фотоволтаик и др.

След одобрение от възложителя, се пристъпва към окончателното разработване на проектната документация. Следващата фаза е изготвяне на Подробен устройствен план – план за застрояване на летище и автомобилна писта и технически проект за автомобилна писта.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук