Разпоредиха превантивни мерки за язовирите, след валежите. Реките повишават нивата си

Да се предприемат всички необходими превантивни мерки за осигуряване безопасността на хората, безопасната техническа експлоатация на язовирите, недопускане на аварии и намаляване риска от наводнения. Това е разпоредил министърът на икономиката, с писмо до областните управители, кметовете на общини, „Напоителни системи“ и „Земинвест“, съобщават от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/.

Мерките са във връзка с метрологичната прогноза за очаквани по-големи количества валежи в следващите дни и по-голям приток на водни маси в язовирите, както и повишаване на нивата на някои реки в резултат на евентуално изпускане на води от язовирите. При аварийни ситуации  ще се активизира кризисният щаб на ДАМТН.

Вследствие на валежите и снеготопенето, се очакват повишения на речните нива, информират своевременно от МОСВ. От ведомството успокояват, че нивата са се повишили незначително, на реки като Тунджа, Марица и Арда. От обедните часове на 22 ноември  ще започне процес на понижение. Допълнителна информация, вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук