Разнообразна програма за 1 юни подготви Община Димитровград

контакти

Разнообразна няколкодневна програма за децата е подготвила Община Димитровград, под мотото „Космос“. Събитията, за радост на малчуганите, започват още на 30 май с концерта „Детство мое“ на Забавно-духов оркестър, с участието на Вивиан Желева, Доби Дулева и Даяна Славова. Началото е от 18.30 часа в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. В програмата на концерта освен емблематичната песен „Детство мое“ от филма „Неочаквана ваканция“ ще звучат и песни като „We are the world, we are the children“, “The bare necessities” от Книга за джунглата и други.

На самия Първи юни програмата за децата ще започне от 10.30 часа на Централната градска алея, където ще има множество активности, работилнички, пъстри балони и атракциони. Интересни занимания за деца са приготвили и от „Язаки България“, които ще участват в събитието с интригуващи работилнички, като поздрав за празника към малчуганите.

Занимателната игра за малките „Разходка в Космоса“ ще предложи истинско космическо пътуване, а в „Звездни игри“ по-големите ще пробват уменията си и ще се забавляват.

В работилничка „Звездни светове“ малчуганите ще разглеждат устройството на телескопи и ще гледат през тях, както и ще инсталират софтуер на телефона на звездното небе. Така по забавен и достъпен начин те ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира именно в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената.

В занимателните работилнички „Звездни емоции” малчуганите сами ще си изработват тематични гипсови фигурки, в работилничката „Ракети и звезди“ ще правят атрактивни украси, в друга ще изработват шлем за космонавти, а в четвърта ще правят календар.

Ще има още и къща за сладолед, осигурен за поредна година от фирма „Бевърли“ и любимото рисуване върху лица.

В „Корабни пътешествия“ възпитаниците от Моделен клуб-Димитровград ще предоставят на желаещи да опитат умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл. „Поезия“ и да карат атрактивни колички в площите около него. За най-малките е предвиден уютен и тематичен красив кът за оцветяване, наречен „Рисувам с усмивка“.

Весели снимки, щура забава с танци и песни очаква децата в Деня на детето.

Детска работилничка за оригами ще работи в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, където в часовете от 11.00 до 12.00 и от 16.00 до 17.00 часа децата ще се впуснат в едно прекрасно пътешествие на творчеството и въображението и ще творят интересни фигурки от хартия. Материалите са осигурени от галерията, а посещението е безплатно за всички деца. Поради ограничения брой места е необходимо предварително записване на телефон: 0886987759, 0391/6-45-02 или на лично съобщение в профила на галерията.

От 13.00 до 14.00 часа любопитните да научат повече за музикалните инструменти ще могат да ги разгледат в зала „Жул Леви“, където Забавно-духов оркестър специално отваря врати за музикалния свят за децата по повод празника Първи юни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук