Разнообразна програма за Деня на детето подготвя Община Димитровград

контакти

Разнообразна програма за децата е подготвила Община Димитровград, под мотото „Здрави и щастливи“. Събитията, за радост на малчуганите, започват още на 30 май, когато от 9.30 и 10.30 часа в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ деца от детските градини ще гледат детското  театрално представление „Аладин“.

На самия Първи юни програмата за децата ще започне още преди обяд, когато в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще заработи работилничка за Оригами. В часовете от 11.00 до 12.00 и от 16.00 до 17.00 часа децата ще могат да изработват различни фигури от хартия по древното японското изкуство за оригами. Материалите за тях са специално изпратени за децата в Димитровград от пълномощния ни посланик в Япония Юлияна Антонова-Мурата.

Общоградското тържество е с начален час  17.30 часа по Централната градска алея на бул. „България“ и пл. „Поезия“, където разнообразни работилнички, активности и пъстри балони ще очакват децата в деня на празника. Ще има изложба на красиво и интересно аранжирани плодове и зеленчуци, за която ще се погрижат възпитаниците на ПГ „Проф.д-р Асен Златаров“. Занимателна йога ще демонстрира как децата могат да повишат физическото си здраве, а е и подходяща и действа положително и на концентрацията и координацията. В работилничка „Звездознайковци“ малчуганите по забавен и достъпен начин ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира именно в Димитровград, за звездите, планетите, Вселената. В занимателните работилнички „Щура градинка” и „Веселите плодчета” малчуганите ще си изработват атрактивни апликации и диадеми за глава. Ще има още и къща за сладолед и любимото рисуване върху лица . В „Корабни пътешествия“ възпитаниците от Моделен клуб – Димитровград ще демонстрират умения за управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл. „Поезия“. За най-малките е предвиден уютен и красив кът за оцветяване на рисунки с плодове и зеленчуци. Весели снимки с плодчета и щура забава с танцовите и музикалните състави на изпълнителите от Детски и младежки център от сцената на празника очаква децата в Деня на детето.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук