РАЗМЪТИХА ВОДАТА НА ВиК АСОЦИАЦИЯТА В ДИМИТРОВГРАД

Размътиха водата на ВиК асоциаията в Димитровград, след разглеждане на предложение за Общото и събрание. Така и не се разбра доколко то бе прието и дали изобщо бе прието. Направи го кметът Иво Димов, който поиска от общинските съветници да подкрепят проект за решение, свързан с бюджета на асоциацията и за договор за стопанисване.

Две са асоциациите по ВиК в областта – в Хасково и Димитровград. В димитровградската, представлявана от кмета, дялът на Общината ще бъде 65%, а на държавата – 35%, явяващи се блокираща квота.

Общинският съвет разгледа докладната за Общото събрание на 11 март. Не стана, обаче, категорично ясно какъв е изходът от гласуването. По двете точки – за приемане на бюджет и за договор за стопанисване, съветниците решиха да гласуват със „за“ на събранието. При вота самата докладна не мина, което повдигна въпроса за изхода от гласуването.

Кметът Иво Димов обясни, че Общинският съвет трябва да даде принципното си съгласие оператор на Асоциацията да стане ВиК ООД – Димитровград. Ако това не стане, ще трябва да се избере друг оператор. Така, след гласуването, ситуацията стана много неясна.

Заместник-председателят на Общинския съвет Димитър Петров предложи подписването на договор с оператора да минава през решение на ОбС, но предложението му бе отхвърлено. На свой ред колегата му Сашо Спасов попита кмета дали има вероятност ВиК ООД Димитровград да бъде погълнато от Водното дружество в Хасково. Няма да се случи, отговори градоначалникът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук