Размина се преливането на язовир „Ивайловград“

Очакваното до обяд преливане на язовир „Ивайловград“ засега се разминава. Достигането на водата до връхната кота се очакваше днес към 12 часа, но 2,5 часа по-късно, тя не е достигната. Предприети обаче са всички мерки за безопасност. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с кмета на Ивайловград Дияна Овчарова и с кметовете на съседните общини. Информирани за евентуално преливане са й гръцките власти, инфхормират от Областна администрация.

Изпусканеето на водоема, продължава да бъде контролирано. Трите турбини на ВЕЦ на язовир Ивайловград работят и изхвърлят по 270 куб. м. вода в секунда.

Другият язовир от каскада „Арда“ – Студен кладенец, освобождава воден обем от 91 куб.м. в секунда.

Нормализира се обстановката в цялата област Хасково след обилните валежи през почивните дни. Няма нанесени сериозни щети по частни имоти и земеделски площи. Язовирът в хасковското село Мандра преля през  преливника. Няма опасност за населението, обобщават от Областна управа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук