РАЗКРИТИЯТА СРЕЩУ КМЕТОВЕ Е КОМПРОМАТНА ВОЙНА, ТВЪРДИ СОЦИОЛОГ

контакти

Разкритията за финансовото състояние и имущество на някой кметове, което фокусира медийното и обществено внимание, не е случайно. То представлява компроматна война, заяви по БНР социологът Михаил Мирчев.

Според него, хората са използвани от партийни централи или корпоративни групи, които искат да прихванат парични потоци, разпределяни чрез обществени поръчки.

Темата бе свързана с разкритията, които направиха в последно време БТВ и Нова тв. Последният случай е с разследването на Нова тв, свързано с кмета на Петрич Вельо Иванов, обвинен за допуснати закононарушения. Наскоро, кметът на Хасково Георги Иванов, който беше разследван от БТВ, пък, огласи имената на кметове, към които според него, предстои да бъде насочено вниманието. Това постави въпроса дали се изпълнява предизборен „отстрел“.

Всичко това е обусловено от факта,че местният вот е след 5 месеца. Когато кметът е бил на власт 4 или 5 мандата, той е дал доста основания за такава компроматна война, подчерта Мирчев.

Повечето от тези имена на кметове, които са публично обсъждани, са независими кандидати и нямат зад себе си партийна принадлежност. Ще настъпи доста ожесточена предизборна битка в някои общини и тя ще се съсредоточи върху подмяната на кметове с няколко мандата, допълни политологът Димитър Димитров. Вижте повече тук.

Снимка: БГНЕС

office7Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук