РАЗКРИВАМЕ 46 ОТ 100 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, РАПОРТУВА НА ПРАЗНИКА СИ МВР

Разкриваме 46 от 100 престъпления, рапортува на празника си Областната дирекция на МВР в Хасково. На 5 юли се навършват 137 години от създаването на Министерството на вътрешните работи, отбелязва се и професионалният празник на полицейските служители.

46% е разкриваемостта в региона от началото на годината. По този повод директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков даде положителна оценка за работата на полицейските служители.

От регистрираните 1222 криминални престъпления са разкрити 560 или с 9 пункта повече от миналата година. 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост.

И тази година структуроопределящи са имуществените престъпления – 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост. В селата са регистрирани 168 броя, с разкрити 74.

Престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетната година са регистрирани 4 убийства , всички с известен извършител.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 423 651 и над 645 кг тютюн.

Заловени наркотици са: марихуана 6,3 кг; канабисови растения – 55 броя; екстази – 363 таблетки; амфетамин – 1420 грама; хероин – 256 грама.

За съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати резултати признание получиха 30 служители от Хасковската дирекция, отличени с „Писмена похвала ”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук