Разискваха възможностите за подобряване на услугите за хората с алцхаймер

Възможностите за подобряването на услугите за хората с алцхаймер и други форми на деменция бе темата на семинар, чийто домакин бе Община Димитровград, която го организира съвместно с  Фондация „Състрадание Алцхаймер България” и Гражданско сдружение „Алцхаймер – България”.

Форума откри заместник-кметът Яшо Минков, който подчерта належащата нужда от приемането на ефективни социални политики за подкрепа на семействата на лица с деменция в страната.

Подкрепата на Община Димитровград е продиктувана от желанието за осигуряване на по-добро качество на живот на болните от деменция и техните семейства. Амбицията ни е да акцентираме на социалните услуги по принцип, както и на по-малко специфичните, които касаят дементните заболявания. За тях трябва да се говори и да се дава повече информация, заяви зам.-кметът Яшо Минков.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук