Раздел за ваксините добавиха в информационния портал за борба с COVID-19

контакти

Специализиран раздел за ваксините срещу коронавирусната инфекция, в Единния информационен портал за борба с COVID-19, създаде Министерството на здравеопазването /МЗ/. Той подпомага с информация медицинските специалисти и гражданите за различните ваксини срещу COVID-19, съобщават от ведомството.

Модулът предоставя в достъпен формат проверени данни от достоверни национални и международни източници, в това число всички важни новини, актуални научни публикации, отговори на най-често задаваните въпроси за ваксините, както и полезни видеоматериали и статистика. Ще го откриете на следния линк.

Разработено е и приложение за мобилни телефони. В ход е неговото одобрение от двете най-големи платформи в света. Свободният и лесен достъп до приложението и Единния информационен портал за борба с COVID-19 дава пряк и бърз път до глобалната информация за процеса на ваксиниране.

Малко по-рано от МЗ информираха, че Държавата ще заплаща по 10 лева на лекарите, за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Изясни се още, че към момента 21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират. Записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъде ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук