Раздават на димитровградчани 1000 флагчета за Трети март

1000 знаменца с трибагреника ще бъдат раздадени на гражданите, дошли да споделят Трети март на площад „България“ в Димитровград. В неделя Общината ще отбележи тържествено Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението.

Празничната програма започва от 10:00 часа с официално издигане знамето на България, под звуците на Националния химн, с участието на военна рота, след което ще има тържествени приветствия на официални лица.

Малко по-късно шествие ще се отправи към паметната плоча на Освободителите, в Парка на свободата, в близост до централната част на алея „България“, където ще бъдат положени венци и цветя в памет на героите загинали за свободата на Родината. След това на площад „Поезия“ ще започне празничен концерт, с участието на Забавно-духов оркестър  – Димитровград, фолклорни изпълнения на хоровете от селата Крепост и Радиево, народния певец Тенчо Тенчев от Злато поле и танцьорите от читалище „Христо Ботев“. Една от най-обичаните български песни „Моя страна, моя България“ ще звучи в изпълнение на талантливата Кристин Стефанова. Гвардейците от „Галаксико“ ще покажат впечатляваща хореография със знамена, а деца „Детски и младежки център“ ще рецитират патриотични стихотворения по повод Националния празник – Трети март.

Каним всички граждани да отбележим заедно празника на Освобождението и да споделим радостта си от 141 години свободна България, призовават от Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук