РАЗДАВАТ ИСТИНСКИ ЕЛХИ НА ШКОЛА, ГРАДИНИ И СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ

55 истински коледни елхи ще раздадат от общината на всички училища, детски градини, социални домове и клубове на хората от третата възраст. Има изготвен график, по който служители от дирекция „Общинска собственост“ започнаха от днес обиколката, която ще продължи през следващата седмица.

Първата спирка бе Дневен център за възрастни хора с увреждания. Елхата прие директорът на ДЦВХУ Елена Тодорова. Лично я донесоха шефът на „Общинска собственост“ Теодора Стоянова и главният експерт Диана Дончева. Бе обяснено, че дръвчетата са тип бор и елха. Те не са точно живи, защото нямат корени. Останали са от санитарна сеч от районите на Крум и Крепост. Не могат да се използват за друго, но по прекрасен начин могат да допълнят пространствата на институциите за празниците. Така се напомни за доброто старо време, когато истинските елхи се предпочитаха пред пластмасовите.

Инициативата е подета от общинската дирекция и се провежда под егидата на заместник-кметът Светослав Стойков. Осъществява се със съдействието на Държавно горско стопанство -Хасково. Стойността на дръвчетата е над 500 лв. 

[box_info]Красиви, удобни, функционални – МЕБЕЛИ ESTILO: www.estilo.bg[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук