Раздават домашни компостери на заявилите желание хора

От четвъртък – 31 март започва раздаване на компостери за домашно компостиране – на гражданите, подали заявления в установения срок. Компостерите ще се получават в клуба на Българския Червен кръст /БЧК/ на улица ”Цар Симеон” 11. Раздаването ще продължи до 8 април от 08.30 до 12.00 ч. и от 12.30 ч. до 16.30 ч. срещу представяне на лична карта, уведомява Общината.

В първия етап от кампанията за стимулиране към домашно компостиране, са получени 60 заявления. Към момента се провежда втория етап на екологичната инициатива, която обхваща селата и град Меричлери. До 30 април 2022г. желаещите от тези населени места ще могат да подават заявления за получаване на домашен компостер, който да разположат в собствено дворно място.

Целта на екологичната инициатива е да се опази чистотата и приветливия вид на града и населените места, коментират още от Общината.

Снимка от сайта на Община ДимитровградПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук