Разговори за правителство може да има, заяви Габриел, но с условия

Денков: Очаквах такава реакция. Да ми се обади и да поговорим  

контакти

Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието, за да не стигнем до ледена епоха, която освен нас, ще замрази тотално и държавата. Това заяви Мария Габриел на брифинг в Народното събрание по темата доколко е възможно да бъде подкрепено редовно правителство с втория мандат.

Тя се обърна към коалиция „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ с призив да преосмислят изброеното, като подчерта, че разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите е огромно, страхът в администрацията – потресаващ. Допълни още, че ако истинската цел е стабилизиране на държавата и грижа за хората, всички трябва да направят крачка назад и да се предложи работещо решение, което да носи обединение и стабилност. Мандатоносителят е на ход да търси и намери подкрепа, каза Мария Габриел.

Томислав Дончев, който също участва в брифинга, обясни, че имаме нов феномен – война между институциите в последните седмици. По думите му, партия ГЕРБ направи ред компромиси…, като заключи, че България трябва да има работещо правителство.

Още от изказванията им, във видеото, на NOVA:

Номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков коментира условията, които Мария Габриел постави за размразяване на преговорите.

В определен смисъл очаквах такава реакция. Разговорите по такива важни въпроси не трябва да се водят пред медиите. Очаквам госпожа Габриел да ми се обади и да поговорим. Трябва да седнем заедно с тях и да видим какво се крие под тези промени на формата. Винаги сме казвали, че ще говорим и с другите формации, но е ясно, че най-лесно и конструктивно мнозинство би могло да се получи с ГЕРБ. Затова трябва да говорим първо с тях, а от това зависят и разговорите с другите„, каза Денков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук