Разгадан: Кодът от Матрицата – рецепта за суши

контакти

Колоните на зеления код от японски йероглифи и цифри, появяващи се в трите части на знаменития филм „Матрицата“ (The Matrix) са съставени от рецепти за суши, разказва художник-постановчикът Саймън Уайтли.

В интервю за портала CNET Уайтли заявява: „Харесва ми да казвам на всички, че кодът от „Матрицата“ е направен от японски рецепти за суши“. Според него символите, използвани в заставката на трите филма са били взети от готварската книга на жена му, която е японка. „Без този код няма „Матрица“, отбелязва Уайтли.

„Матрицата“ е научно-фантастичен екшън на режисьорите братя Уашовски, известни и заради смяната на пола си по-късно като сестри Уашовски. Във филма участват и Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Кери-Ан Мос. Първата част е заснета през 1999 година. През 2003 излизат и следващите две части „Презареждане“ и „Революция“.

Източник: bgnes.comПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук