РАЗВРЪЗКА: „НЕОХИМ“ ВДИГА ЗАПОРА НАД МБАЛ, ПРИ ИЗПЛАЩАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА

контакти

Ръководството на МБАЛ „Света Екатерина“ и „Неохим“ АД са постигнали устно споразумение за изплащане на дълга, който здравното заведение има към дружеството. Вчера стана ясно, че предприятието наложи запор на МБАЛ.

До споразумението се стигна вчера, след среща между главния изпълнителен директор на „Неохим” АД Димитър Димитров и ръководството на болницата. Предстои изготвянето на официално такова по отношение на задълженията в размер на 41 610,67 лв., които са от 5-6 години, както и за новия дълг, който е 28 469,52 лв., съобщават от „Неохим“.

Срещата се наложи, след като „Неохим”, съобразявайки се със законовите срокове, наложи на 20 февруари 2015 г. запор върху една от сметките на болницата. Ако не бяхме предприели тази мярка, означаваше да не можем да получим средствата си, обясни Димитър Димитров. Никога не сме предприемали действия в ущърб на общинската болница, за която сме правили много дарения, но в случая трябваше да защитим и интересите на дружеството, допълни той.

Запорът ще бъде вдигнат, когато започне изплащане на задълженията, уточняват от „Неохим“.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Срам и позор сте всички бизнесмени за държавата, голямо предприятие като неохим да прави на проблем някакви си 20 30 хиляди лева и то да ги прави на проблем на здравното заведение в общината,което в момента и без друго се вижда че е в тежко състояние, заради личните си интереси и лакомия, сте в състояние ако трябва да избиете хиляди хора, вие не заслужавате да сте живи.Срам и позор, заради такива като вас никога не бих стъпил в димитровград отново.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук