В развитието на автомобилния сектор, премиерът даде за пример Пловдив, Димитровград и Русе

В развитието на автомобилния сектор, премиерът даде за пример Пловдив, Димитровград и Русе

Темповете, с които се развива автомобилният сектор у нас, са много добри. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов и даде за пример новооткритите заводи за производство на автомобилни части и софтуер в Пловдив, Димитровград и Русе, съобщават от Министерски съвет.

Изявлението той направи при представянето на революционния 3D i-Cockpit, разработен от „Вистеон България“ – водещ световен автомобилен доставчик на дигитални инструментални клъстери.

В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката и софтуера, хардуера, обясни Борисов.

Премиерът изтъкна и необходимостта от съвместната работа с университетите, за да има достатъчно квалифицирани инженери. „Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той добави, че иновационният софтуер, представен днес, също е създаден от българин.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук