Равносметката на българите за 2019 година – позитивна, в условия на застой

контакти

Личната равносметка на българите за 2019-а продължава в общи линии позитивната тенденция, характерна за последните пет години. Двойно по-голям процент (33%) оценяват изминалата година като по-добра за тях, отколкото тези, за които тя е била по-лоша (14%). Остава обаче най-значим делът (53%) на хората, които не виждат промяна в собствения си живот и възможности – нито за добро, нито за лошо. Това са част от изводите в проучване на агенция „Алфа Рисърч“, проведено от 5 до 12 декември.

На този фон прави впечатление един интересен акцент в обществените нагласи. Въпреки разтварящата се ножица между позитивни и негативни оценки, е налице известен спад както в едните, така и в другите. Дали това е моментно колебание, или начало на по-сериозна промяна, ще стане ясно през следващата година.

Проучването представя широк спектър от изводи по отношение на общественото развитие, оценка за дейността на основните институции и електоралните нагласи, повече за които може да прочетете на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук