РАБОТНИЦИ И РЪКОВОДСТВО В ТЕЦ-А НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ УДРЪЖКИ В НОВ ФОНД

Работници и ръководство в ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград излизат на протест срещу удръжки в нов фонд. Недоволството си те ще изразят утре пред предприятието, от 13:00 часа, съобщи директорът „Връзки с инвеститорите“ Юлиян Семерджиев.

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за енергетиката. С тях се създава фонд „Сигурност на електроенергийната система“. Предвижда се 5% от приходите на производителите на електроенергия да се заделят във фонда, за облекчаване загубите на Националната електрическа компания /НЕК/.

Ние не работим пряко с НЕК. На свободния пазар сме, защото бяхме извадени от т. нар. микс и държавата вече не изкупува от нас приоритетно електроенергия. Трудно намираме пари за заплати, заради което синдикатите в предприятието протестираха. Ще стане още по-трудно, ако трябва да заделяме 5 на сто от приходите си. Това е и причината да протестираме срещу промените, допълни Семерджиев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук