Пътуващата изложба „100 години Инър Уийл“ гостува в Димитровград

контакти

Националната пътуваща изложба „100 години Инър Уийл“ гостува в Димитровград. Експозицията е подредена в лятната градина на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Историческия музей, където бе открита. Посветена е на 100-годишния юбилей на Международната организация Инър Уийл. Създатели на изложбата са дамите от Инър Уийл клуб „Стара Загора – Берое“.

Водещ при откриването бе Милена Тонева, президент на Инър Уийл клуб – Димитровград за 2023 – 2024 г. По-късно президентът за 2024 – 2025 г. Маргарита Димитрова разказа за създаването на димитровградския клуб и значимите проекти, изпълнени от него през годините. Събитието започна с молитва, казана от общинския съветник Снежана Ангелова, с химна на Република България и на Инър Уийл. Уважиха го представители на Инър Уийл клуб „Стара Загора – Берое“, Ротари клуб – Димитровград, бивши и настоящи членове на Инър Уийл клуб – Димитровград.

Изложбата премина вече през Ямбол, Пловдив… сега идва от Етрополе, сподели Антония Коева, редактор и член на изпълнителния комитет на Дистрикт 248 – Инър Уийл клуб – България. Към нейните приветствия се присъединиха и останалите гости, с пожелание за реализиране на още много успешни проекти.

Целта на изложбата е да запознае с богатата история и мащабната дейност на организацията и тя да стане още по-разпознаваема в общественото пространство. На стилно изработени пана са изобразени историята, структурата и дейността на Инър Уийл, както и най-значимите проекти и постижения през годините. Проектът е създаден с идеята през цялата юбилейна 2024 г. изложбата да пътува и да бъде изложена в градовете на всичките 27 клуба на територията на Инър Уийл в България. Официалното откриване се състоя на 10 януари 2024 г. в Стара Загора, след което пое по различни краища на България…

Инър Уийл клуб – Димитровград е учреден от 14 съпруги на ротарианци и чертиран на 24 април 2007 г., започна изложението си настоящият президент на клуба Маргарита Димитрова. Тя представи по-значимите благотворителни проекти, изпълнени от димитровградския клуб през годините. В края на изложението си подчерта, че през 2024 – 2025 г. Инър Уийл клуб – Димитровград ще работи по темата „Един свят – един ритъм“. Повече за събитието може да проследите във видеото на ТВ Димитровград:

Паната с изложбата

Инър Уийл е една от най-големите доброволни организации на жени в света. В момента клубовете по света имат над 100 хил. членове, в над 100 страни. Началото на Инър Уийл е поставено в Манчестър, Великобритания на 10 януари 1924 г. Всички дами, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели – насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото, подпомагане на международното разбирателство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук