Пътник в автобус крие под якето си валута за 410 724 лева на границата

Пътник в автобус пробва да скрие валута за 410 724 лева под якето си, при проверка Капитан Андреево, но бе забелязан от митничарите, съобщават от Агенция Митници.

Автобусът, с чужда регистрация, пристига на българския митнически пункт около 22:30 часа на 25 ноември. Той пътувал от Румъния през България за Турция, управляван от румънски гражданин.

Инспекторите направили проверка и забелязали, че един от пътниците – турски гражданин, се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро, в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор, по описа на Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Впоследствие Районен съд – Свиленград е наложил на нарушителя наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок.

Подсъдимият е признал вината си. Наказанието му е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград.  Определението на съда е окончателно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук