ПЪТИЩА ЗА НИКЪДЕ: МАГИСТРАЛА МАРИЦА ЗАЦИКЛИ, АПИ МЪЛЧИ

АМ Марица
контакти

Лот 2 на автомагистрала „Марица“ няма да бъде завършена в срок. През януари шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, цитиран от „България он еър“, заяви, че цялата магистрала ще бъде готова през ноември тази година. Това, както изглежда, няма да стане.

В потвърждение идват думите на бившия депутат от ГЕРБ Иван Петров. За Лот 2 съм силно песимистичен, че ще завърши в срок. На този етап, когато можеха да се извършват строителни дейности, виждаме, че нищо не се прави. Времето до края на годината е прекалено малко. Възможно е проблемът да е в изпълнителя. Ако е така, предполагам, ще се търси нов. Що се отнася до Лот 1, може би там ще се получи, заяви той преди няколко дни в Хасково.

За повече информация Петров насочи към началника на областната „Пътна инфраструктура“ Живко Боговски. Той отказа коментар. Позова се на политиката на агенцията – информация могат да дават само от пресцентъра в София.

Изпратихме имейл до управлението в столицата. По телефона служителите оттам любезно обясниха, че писмото е получено. Обещаха още същия ден да дадат информация. Въпросите бяха свързани със срокове, изпълнители, както и за дейностите по Лот 1. Последваха още два дни в очакване на отговори. Такива все още няма. АПИ мълчи. При коментар от  страна на Агенцията, ще го публикуваме незабавно.

От есента на миналата година на обекта край Крепост не се работи. Допреди време имаше самотни машини, но и тях вече ги няма. Зимата остави тъжни гледки по двете полета в близост до селото и черешовата градина. Пролетните дъждове пък бавно отмиват подготвяното трасе. След време може да се наложи отново изправяне на безформената маса, ако въобще дейностите се възобновят. И отново пари на вятъра, който впрочем в последно време е доста силен в цялата страна.

СРОК

При завършване АМ „Марица“ ще свързва АМ „Тракия“ с ГКПП Капитан Андреево. Строежът започва през 1979 г., оформяйки през годините готови участъци. Част от цялата отсечка са строящите се Лот 1 – Чирпан – Димитровград; Лот 2 – Димитровград – Харманли. Първа копка на Лот 2 направи през юли 2011 г. Бойко Борисов. Тогава обяви, че срокът е 25 месеца, т. е – август 2013.

През януари, обнадеждени от официална информация писахме, че не след дълго Димитровград ще е между две Марици. За съжаление обаче, явно пак остава една. Докога, ще се види. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук