Пъстра програма за Деня на детето в Димитровград

Пъстра програма е подготвила Община Димитровград на 1 юни, когато е Денят на детето. Тя ще започне от 17:30 часа и ще се проведе в пространствата от централния площад, до пешеходната алея и площад „Поезия“, където ще бъдат разположени разнообразни работилнички и атракциони. Същевременно, детска работилничка ще бъде позиционирана в галерия „Петко Чурчулиев“…

В централната част ще има къща за сладолед, пъстри балони, рисуване върху лица. В  „Забавна астрономия“ децата ще могат по достъпен начин да научат повече за първия планитариум в България, който се намира именно в Димитровград. Любопитковците ще имат възможност да се впуснат и в „Занимателна математика“. За малчуганите, които харесват магията на театъра и киното, с работилничката и играта „Стани актьор“ ще се потопят в атмосферата на професионалната подготовка за сцената на един актьор, под вещото ръководство на професионалисти.

За най-малките е предвидена забавна интерактивна игра „Морско дъно“, през която ще преминат през различни вълнуващи приключения. Целта е децата да се забавляват, като през това време упражняват различни по вид движения в пространството и научат нещо ново. В непосредствена близост, в работилничка, ще могат сами да си изработят и морски обитатели. С „Корабни пътешествия“ техните каки и батковци ще открият вълнуващия свят в изработката и състезанието с кораби, където в шадравана на пл. „Поезия“ членовете от клуба по „Корабомоделизъм“ ще демонстрират възможностите на малките плавателни съдове.

Разбира се, всеки ще може да си направи снимка за спомен на тематичната рамка за снимка за празника, а професионален фотограф ще запечатва щастливи моменти от събитието. Специално за празника талантите  от „Галаксико“ ще ви срещнат с различни популярни приказни и анимационни герои, с които всеки ще може да се снима.

Още една изненада са подготвили организаторите за малки и големи в специалния Мото шоурум  „Викинги“, където ще има различни марки и модели мотори и АТВ. Там съвместно с рокерите от едноименния клуб всеки желаещ ще може да се снима и научи повече за така атрактивните превозни средства и тяхната безопасност.

Щура забава с танцовите и музикалните състави на изпълнителите от Детски и младежки център от сцената на празника очаква децата в Деня на детето.

В галерия „Петко Чурчулиев“ ще има Детска работилничка за птички от хартия по метода на японското изкуство Оригами. Децата ще разгледат и нарисуваните птички от гостуващия проект „Птици в града“, ще узнаят любопитни и малко известни факти за птичките, които ни заобикалят всекидневно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук