Координацията на органите за справяне с незаконната миграция обсъждат в Одрин

Първо работно заседание на Съвместния комитет за наблюдение по програма Интеррег България-Турция 2021-2027 г. се провежда в Одрин.

В дневния ред ще бъдат обсъждани вътрешните правила за дейността на двустранната партньорска структура, пакета документи за кандидатстване и критерии за избор на конкретно определени бенефициенти по стратегически проект в обхвата на Приоритет 3 „По-сигурен трансграничен регион ”. Цел на поканата е засилване на координацията на съответните органи за справяне с незаконната миграция.

Сред участниците в работното заседание е кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов. Той е официален представител на Сдружението на общините в наблюдаващия орган.

Водещ партньор е Областната дирекция на МВР – Хасково. Партньори са областният управител на Одрин, Областната дирекция на МВР – Бургас, областният управител на Къркларели и Областната дирекция на МВР – Ямбол.

В работата на заседанието ще се обсъжда и докладът със заключенията от оценките за изпълнението на програмата за периода 2014-2020.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук