ПЪРВО НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕТЕ В ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО

Център за настаняване от семеен тип
контакти

Малкият Ицко, на 5 годинки, който бе едно от децата в Център за настаняване от семеен тип, вече е част приемно семейство. Това е първия такъв акт в Димитровград. Приемат го родителите Станка и Димитър Димитрови. Те, заедно с детето, преминаха през едномесечен период на запознаване и търсене на общ език, съобщават от центъра.

Инициативата се осъществява по проект „И аз имам семейство“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013 г., по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме“.

ЦНСТ бе открит преди малко повече от година. Освен Ицко, който за Коледа ще бъде при новото си семейство, там са настанени още пет деца – Исмаил на 13 г., Тодор на 8 г., Маргарита на 9 г., Мария на 9 г. и Ангелина на 10 г. За тях се грижат 4 детегледачи и един управител, който е и социален работник.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук