Първо място за Хасково в категория „Духът на България“, на годишните награди в туризма

Престижната статуетка „Златна роза” и грамота, за „Китна Тракия“, бе връчена на кмета Станислав Дечев от Симеон Сакскобургготски

На официална церемония снощи бяха връчени четвъртите годишни награди в туризма. Форумът е организирани от Министерството на туризма. Хасково спечели първо място в категория „Духът на България” за събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”, съобщават от Община Хасково.

Престижната статуетка „Златна роза и грамота бе връчена на кмета на общината Станислав Дечев от бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

„Благодаря за отличието в тази изключително стойностна категория. Заслуга за тази награда имат всички жители на Хасково и всички управлявали града ни през последните десетилетия. Чрез събора „Китна Тракия пее е танцува”  ще продължим да съхраняваме автентичния български фолклор”, каза при получаването на отличието Станислав Дечев. Симеон Сакскобургготски поздрави градоначалника на Хасково и подчерта, че „Китна Тракия пее и танцува” е истинският дух на България.

Една вечер изпълнена с много усмивки и позитивно настроение, написа в социалната мрежа кметът на община Димитровград Иво Димов, който бе сред гостите на церемонията.

Домакин на церемонията беше министърът на туризма Николина Ангелкова. Официални гости на церемонията бяха председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на младежта и спорта Красен Кралев, видни политици и общественици, посланици, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии. Специални гости на събитието бяха спортните емблеми на България Йордан Йовчев и Кубрат Пулев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук