ПЪРВОМАРТЕНСКОТО „ХОРО ЗА ХОРАТА” – НАЙ-ДЪЛГО

В хубав празник се превърна и десетото „Хоро за хората” организирано от Народно читалище „Христо Ботев” и клуб за хора „Тракия” на площада в Димитровград. Заради първомартенското пролетно настроение, вероятно, обхванало народа, то бе и най-многолюдно от всички досега.

Отново бяха изиграни хора от различни фолклорни области, люшкаха се бавни и бързи, на моменти се оформяха дори по две колела. Тон в стъпката даваха танцьори от клуб „Тракия” облечени в червено и черно. Национален флаг развяваха хорбашиите в челото и опашката.

Жизнерадостната музика като магнит привлече много зрители. Почти колкото, ако не и повече от хваналите се на хорото. А веселието продължи буквално до мрак. По-дълго от другите хора, поради по-дългия ден.

Инициативата „Хоро за хората” тръгна от  Кюстендил с идея да събуди националния дух и в най-далечните кътчета на страната. В Димитровград неин поддръжник и организатор стана НЧ „Хр. Ботев 1902”, което почти всяка неделя от края на декември събира народ на площада.

Благодарим, че дойдохте, очакваме ви пак след 6 дни, обяви идната поредна среща председателката му Ирина Костадинова.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук