ПЪРВОКАЛСНИЦИ СРЕЩАТ „БУКВИТЕ НА БЪЛГАРИЯ – АЗБУКА НА ЕВРОПА“

контакти

ИзложбатаБуквите на България – азбука на Европа“ ще бъде официално открита утре, 22 май. Това ще стане от 10 часа на бул. „България“. По-рано през днешния ден паната бяха монтирани в красивите рамки. В деня на откриването експозицията ще посетят учениците, които след няколко дена завършват първи клас. Заедно с тях ще пристигнат бъдещи първолаци и подготвителни групи. Идеята е да се популяризира четмото и писмото сред най-малките. Освен това да се покаже, че българската азбука има своето неизменно място в Европа.

Изложбата е плакатна акция на Международното триенале на сценичния плакат, в която участват художници от различни страни и континенти. Състои се от 30 плаката, колкото са буквите на българската азбука. Всеки художник е автор на определена буква. Това е мащабна визуализация на идеята за създаване на положителен образ на страната ни у нас и по света. Платната са показвани в Мадрид, Париж, Ню Йорк, Токио, Ниш, Скопие, Женева, Спрингфийлд, Колорадо, Барселона, Варшава, Лахти, Мексико, Истанбул, Белград, София, Русе, Сливен и Димитровград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук