Първи турнир по мини футбол за купата на кмета организират в Хасково

Допускат се само играчи с адресна регистрация в Хасковска община

Първи турнир по мини футбол, за любители и непрофесионалисти „Купа на кмета 2020“, организират Община Хасково в партньорство с Българска асоциация по мини футбол (БАМФ). Той ще стартира на 25 януари 2020 година и ще играе в зала „Спартак“, съобщават от администрацията в областния град.

Всеки отбор може да е от максимум 12 футболисти, играещите на терена са 5+1. В турнира се допускат само играчи с адресна регистрация в Хасковска община и футболисти, който не са картотекирани в „А, Б или В“ група за сезон 2019-2020 г.

Срещите ще се провеждат през януари и февруари, а организаторите имат амбиция турнирът да се превърне в традиционен.

Подробности за предстоящия спортен форум, от Иво Конгалов – представител на БАМФ за област Хасково на тел. 0886439863, както и от Георги Димитров – представител на БАМФ за община Хасково.

Българска асоциация по мини футбол (БАМФ) е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Това е официалната организация за провеждане на първенства и турнири по мини футбол в България и вече трета година си партнира успешно с Българския футболен съюз, в сферата на аматьорския футбол – мини футбол, футзал, масов футбол и т.н.  БАМФ има представителства във всички области и е картотекирала над 18 хиляди състезатели. Асоциацията организира първенства и турнири за: деца, юноши, възрастни, жени, ветерани, фен клубове и фирми от 2009 година насам. Тези спортни форуми са насочени изцяло към непрофесионални спортисти и любители, които могат лесно и достъпно да участват. Всяка година се провеждат републикански турнири по мини футбол с участието на всички градове, а призьорите получават квота за Европейските клубни състезания.  БАМФ  селектира национален отбор по мини футбол, който всяка година представлява България на международната сцена. През 2018-та година е постигнат най-значимият успех в историята на аматьорския футбол у нас, спечелвайки вицешампионската титла от Световното първенство по Футбол 5 в Кейптаун, Южна Африка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук