Първия „кучемат“ в региона поставиха в Димитровград

Срещу пластмасова бутилка или кенче – храна за четириноги дава машината

Първия вендинг автомат в Хасковска област, с който ще могат да нахранят кучета, срещу една празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче, заработи от днес в Димитровград.

Машината за храна срещу рециклиране – „кучемат“, е поставена в началото на парк „Марица“. Чрез нея, срещу пусната празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче, ще може да се получи храна за куче, съобщават от Общината. С тази стъпка поощряваме гражданите към създаването на една по-екологична среда и хуманно отношение към четириногите, подчертават оттам.

Димитровград е един от първите градове в страната, в които има поставени подобни „кучемати“. До сега има такива само в Бургас, София, Стара Загора и още няколко града.

За зареждането с храна и събирането на пластмасовите и алуминиеви опаковки ще се грижи сдружение Киноложко дружество „Тракия“, което стопанисва и намиращия се в близост и единствен в България Киноложки център „Марица“.

Как работи машината?

При поставяне на празната бутилка или кенче в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение порция храна на гранули. Автоматът разполага и с купа вода, която се зарежда от хората, недоизпили своята вода в бутилката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук