Първият в листата на Националното обединение на десницата почете Ал. Стамболийски в Димитровград

България ще се възстанови, когато земеделците управляват, каза Илия Зюмбилев

контакти

Делото на Александър Стамболийски не е забравено. Неговите завети, творчество, работа като държавник и като ръководител на БЗНС ще останат за поколенията, докато я има България и докато съществува БЗНС. Това заяви водачът на листата за област Хасково на коалиция „Национално обединение на десницата – (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)“ Илия Зюмбилев, областен председател на БЗНС – Пловдив, където е преподавател в Аграрния университет. Днес Зюмбилев бе в Димитровград, за да отдаде почит пред паметника на Александър Стамболийски.

На днешния ден се навършват 98 години от смъртта на великия българин, държавник и земеделец. Убит по най-жесток и зверски начин на 14 юни 1923 г., за да се превърне Стамболийски в легенда и особено за тези, прегърнали идеите му за Български земеделски народен съюз.

Всяка година земеделци от региона почитат паметта на великия българин пред паметника му в Димитровград, така бе и сега. Поклонението организираха Областното ръководство на БЗНС и димитровградската земеделска организация. Венци и цветя поднесоха водачът на листата Илия Зюмбилев, председателят на областното ръководство на БЗНС Леко Леков, секретарят му Милена Минчева, граждани. Слова за Стамболийски и кратка музикална програма подготвиха организаторите.

На нас, днешните съвременници, се пада голямата чест да продължим делото на Александър Стамболийски. Доказателство за това е, че 98 години по-късно ние сме тук, за да сведем глава пред този велик българин, държавник и земеделец, подчерта Илия Зюмбилев.

България ще се възстанови и ще върне своята слава, когато отново земеделците и БЗНС управляват страната. Затова призивът ми е да ни подкрепите, за да имаме представителство в следващия Парламент и да върви България нагоре, апелира водачът за област  Хасково на „Национално обединение на десницата – (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)“. Коалицията е под номер 19 в бюлетината.

Д-р инж. Илия Зюмбилев за своите 37 години вече е изградил солидна и впечатляваща кариера както като учен, така и като практик. Автор е на над 30 научни публикации, издадени не само у нас, но и в чужбина, включително в Европа, в САЩ и Канада. Илия Зюмбилев е електроинженер, има докторска степен по материалознание, специализирал е в едно от най-престижните висши инженерни училища в света – университета ENSAM (Arts et Métiers ParisTech), основан през 1780 г., който е сред най-старите френски учебни заведения. Илия Зюмбилев става председател на Независимото дружество за защита правата на човека на Илия Минев в Пловдив, а възрастните николапетковисти го приемат като продължител на тяхната битка да отстояват демократична и независима България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук