ПЪРВИТЕ СТОПАНИ ПОЛУЧИХА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ, ЗА УМЪРТВЕНИ ЖИВОТНИ

newbeautyСтопаните от първите четири ферми в област Хасково, където бе регистрирано заболяването заразен нодуларен дерматит, вече са получили обезщетения, информират от Областна администрация.

За умъртвена крава са изплатени по 1075 лв., за юница – 750 лв., за биволица – 1656 лв., а за телета, за месо – по 2,76 лв. на килограм. Парите са прeведени в сметките на животновъдите.

В момента се обработват документите на останалите стопани, чиито животни бяха умъртвени. До края на седмицата и техните обезщетения ще бъдат изплатени, съобщи областният управител на Станислав Дечев.

Както писахме, по пазарни цени ще бъде платено на стопаните за загубите. Бе съобщено и че през миналия уикенд са извършвани пръскания срещу насекоми, преносители на заразата по едрите преживни животни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук