ПЪРВА ПРОЛЕТ ИДВА СЪС ЗАЛЕЗА

Традиционно Първа пролет отбелязваме на 22 март. Астрономическата обаче я изпреварва през 2014 г. Тя настъпва тази вечер по залез слънце, точно в 18:57 часа. Това е моментът на пролетното равноденствие в Северното полукълбо. Тогава денят и нощта са равни, след което денят ще прдължи да нараства. Така ще бъде до 22 юни, когато е лятното слънцестоене.

Хубавто време през последните дни на астрономическата зима и на Първа пролет напълни парковете и алеите в Димитровград с радстни хора. Щастлив е и малкият Георги, който е на година и девет месеца. Той, заедно с другите деца, освен на играчките, се любува и на разцъфналите храсти и цветя.

Времето до края на тази седмица ще бъде много хубаво. Ще бъде ясно и слънчево. Според прогнозата за времето то ще остане такова и през следващата седмица. Синоптиците прогнозират краткотрайни валежи, който по-скоро ще разхлаждат горещите следобеди.  

boreti3-wide

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук