ПЪРВА КОПКА НА ВТОРИ ЦЕНТЪР ОТ СЕМЕЕН ТИП ПРЕЗ ПРОЛЕТТА?

Тотю Младенов
контакти

Очаквам през пролетта на следващата година да бъде направена първа копка на още един Център за настаняване от семеен тип в Димитровград, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

В края на миналата година община Димитровград получи финансова подкрепа на стойност 820 810 лв. за реализацията на втори такъв център. Той трябва да бъде построен на общински терен в кв. „Черноконево“. След като стане факт, екип от социални работници ще приеме общо 12 деца.

Първият в областта ЦНСТ бе открит през ноември миналата година, отново Димитровград. В момента в него има 6 деца – три момичета и три момчета, като най-малкото е на 5, а най-голямото на 13 години. За най-малкото тече процедура за приемане в семейство, съобщи управителят на центъра Владо Вълев.

6 деца е и капацитетът на ЦНСТ. В него детегледачи и социални работници се грижат денонощно за тях. Целта е децата да бъдат отглеждани в близка до семейната среда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук