Първа копка: Градят търговски парк с 12 магазина между Хасково и Димитровград

Символична първа копка на нов търговски парк направиха кметът на община Хасково и председателят на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев. Обектът ще включва хипермаркет за дома и градината „Практикер“, част от компанията „Видеолукс Холдинг“ и 12 големи магазина. Теренът се намира срещу бирената фабрика, на пътя Хасково – Димитровград, съобщават от Общината в областния град.

Радвам се, че проектът на „Практикер“ се разви и от първоначалния план за един магазин, сега започва строителството на търговски парк с 12 обекта. Този ритейл център е на ключово място заради близостта до магистрала „Марица“, затова съм убеден, че тук ще посрещате клиенти от целия регион, коментира кметът на Хасково Станислав Дечев и пожела успех на начинанието.

След 6 -7 месеца магазините на това място ще трябва да са готови и да радват хората и от Хасково, и от Димитровград. Ще се опитаме да направим нещо по-силно и по-голямо, за да можем да привлечем хората и от по-далечните градове на региона“, каза минути преди официалния старт на строителните работи Тодор Белчев.

Инвеститор и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изграждането е възложено на „Автострой“ ООД. Новият проект –  с озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на над 35 000 кв. м, застроената площ ще бъде 16 200 кв. м, от тях 8 200 кв. м са за „Практикер“.

Целият проект се очаква да бъде завършен преди лятото на следващата година. Районът наоколо ще бъде облагороден и ще се превърне в приятно място за отдих и пазаруване. В бъдещия търговски парк в Хасково ще има хранителен магазин, магазини за дамскa, мъжка и детска мода, както и магазини за спортни облекла и екипировка, детски стоки, дрогерия, артикули за дома и семейството и други. Посетителите на търговския парк ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 300 паркоместа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук