ПЪРВА КОПКА В СРЕДАТА НА МАРТ ПРАВИ „ЩРАБАГ“

ПРОЕКТЪТ НА „СА БА“ – НА ФИНАЛНАТА ПРАВА

Първа копка, в средата на месец март, ще направи на територията на община Димитровград „Щрабаг“. Това ще стане между 15 и 20 март, информира кметът Иво Димов, след разговор с изпълнителния директор на австрийската компания.

Дружеството ще изгражда асфалтова база, с амбицията да осигурява материал за цяла Южна България. Производствените мощности ще се намират срещу изграждащия се завод на „Язаки“, за кабелно оборудване на автомобили.

В същия район скоро трябва да започне изграждане предприятието на „Са Ба Индъстри“, за автомобилни фарове. В началото на следващата ще уточним конкретните им намерения. Проектът им е почти готов, предстои да бъде внесен в Общината. В най-кратки срокове сме готови да издадем строително разрешение на компанията, за да стартира и тя, уточни Иво Димов.

Надявам се положителната тенденция – в развитието на икономиката и разкриването на нови работни места, да продължи занапред с темповете от последните две години, допълни градоначалникът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук