Първа жалба е регистрирана в РИК – Хасково

Факт е първата жалба, регистрирана в Районната избирателна комисия (РИК) – Хасково. Тя е подадена от Стефка Здравкова, като упълномощен представител на коалиция ГЕРБ-СДС, срещу решение № 68 на РИК от 19 октомври, за назначаване съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ в община Харманли. По нея се произнесе Централната избирателна комисия (ЦИК), която снощи е публикувала становище.

В жалбата се посочват твърдения за незаконосъобразност на обжалваното решение на РИК – Хасково. Жалбоподателят твърди, че в разпределението на РИК – Хасково, по отношение на ръководните длъжности е допуснато несъответствие в прилагането на методиката на ЦИК и квотния принцип при разпределението между парламентарно представените партии на ръководните длъжности… Сочи, че е допуснато и съществено нарушение на Изборния кодекс, като са дублирани лица, участващи в състава на секционните избирателни комисии.

Жалбоподателят иска изменение на решението в частта, в която е извършено разпределението на длъжностите в 8 СИК, както и да се отстранят допуснатите дублирания.

ЦИК смята жалбата за допустима, но по същество – неоснователна. Подробности за решението на комисията – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук