Първата стъпка на Станислав Дечев в Хасково – премахва бариерата между кмета и гражданите

ГЕРБ с рекордна изборна победа в региона – седем кметове на общини от първи тур

Ще премахна бариерата, която разделя кмета от гражданите, заяви новоизбраният градоначалник на Хасково Станислав Дечев на пресконференция, след въпрос кое ще е първото нещо, което ще направи, след като встъпи в длъжност, информират от офиса на партия ГЕРБ в областния град, издигнала кандидатурата му. Това Дечев каза в символичен и буквален смисъл.

Той припомни, че като областен управител е приемал хора от цялата област без приемен ден, ежедневно, затова и сега ще работи в този режим. Общинска администрация  и кметът трябва да са заедно с хората, подчерта Станислав Дечев.

В Хасковска област ГЕРБ има избрани седем кметове на общини на първи тур. Това е рекорд за нас в региона. Общо 55 222 гласа за кандидатите за кметове на ГЕРБ в Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Симеоновград. Това съобщи областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев, който припомни, че през 2015 година ГЕРБ има 86 общински съветници в областта, сега вече е със 104.

Четирима от действащите кметове на ГЕРБ повтарят мандатите си и печелят още на първи тур. Това показва, че през четирите години управление са работили в полза на хората и са спечелили отново доверието им, допълни Добрев.

Станислав Дечев благодари на всички хора от община Хасково, които са го подкрепили и на тези, които са гласували във вота на 27 октомври.

Опитахме се да направим една изключително силна кампания, да предизвикаме масов вот, за да участват хората в избора на местна власт, каза новоизбраният кмет. След 28 години, Хасково отново има избран кмет на първи тур. След избора на първия демократичен кмет на Хасково – Стоян Илиев, през 1991 година, сега, през 2019 година, отново имаме избор на кмет от първи тур, припомни Дечев. Това стана, защото направихме силна кампания, посещавайки всяко село и квартал. Радвам се, че посланията ни са приети и доказателство за това са резултатът и победата ни на първия тур, обясни Станислав Дечев.

На пресконференцията днес беше съобщено и първото име от екипа на новия кмет. Динко Тенев ще бъде заместник-кмет на община Хасково. Ресорът му ще бъде свързан със строителството и малките населени места.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук