Пълен площад пред паметника на маршал Толбухин за Деня на победата

контакти

Пълен площад с хора – граждани, официални лица, деца и ветерани, почетоха на 9 май Деня на победата и 74 години от края на Втората световна война, пред паметника на маршал Толбухин в Димитровград, честван и като Деня на Европа.

Музикално поетична програма представиха музикантите от Забавно духов оркестър, пенсионери от клубовете „Раковски“ и „Национален бригадирски щаб“.

Стихотворения изпълниха децата Пламена Калинкова и Азалия Стоева. Слова произнесоха Олга Господинова – председател на местния руски клуб „Надежда“ и Мария Методиева – председател на Съюза на ветераните в Димитровград, заместник-председател на Областния съюз на ветераните.

След програмата и едноминутно мълчание, присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника на маршал Толбухин, почитайки паметта на загиналите във войните, както и на тези, които се завърнаха, но вече не са сред нас.

Още снимки от събитието – вижте на фейсбук страницата ни – тукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук