Путин пред руските депутати: Оръжия като нашите няма нито една армия в света

Никога няма да употребим сила първи, но удари ли ни някой, ще отговорим и последиците ще са трагични

Оръжия като нашите все още няма нито една армия в света. Може би, ще има един ден, но дотогава нашите ще са още по-съвършени. Американската система за противоракетна отбрана /ПРО/ е безсилна пред ракетите ни. Това каза руският президент Владимир Путин в традиционното си обръщение към руските депутати от двете камари на парламента в страната.

Ние призовахме за диалог САЩ и НАТО, но никой не ни чу. Чуйте ни сега, каза Путин и показа нови, страховити системи. Ние притежаваме и хиперзвуково оръжие. Но никога няма да употребим сила първи. Ако обаче някой удари с ядрено нас или наш съюзник, ние ще отговорим на мига със същото и последиците ще са трагични, предупреди върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили.

Президентът посочи, че Русия е създала крилата ракета с ядрен двигател, която може да лети колкото е необходимо без прекъсване. Думите му бяха илюстрирани с анимация, която показва как ракетата се изстрелва от Русия, преминава през Атлантическия океан, минава близо до Южна Америка, лети към Тихия океан към целта.

Главнокомандващият сподели, че голяма част от оръжията разбираемо не могат да се демонстрират едно към едно. Разработките обаче са абсолютна реалност, а разширяването на НАТО към руските граници се явява безсмислено.

Сред показаните от него нови оръжия бе тежка междуконтинентална балистична ракета. Създадени са и изпробвани безпилотни подводници с компактен ядрен двигател и ядрен експлозив. Следват хиперзвукови бойни ракети „Кинжал“ с въздушно базиране, с обсег 2000 км. Вече произвежданата серийно междуконтинентална свръхзвукова ракета „Авангард“ е без аналог в света.

След като показа и говори за оръжията, Владимир Владимирович постави силен акцент и на мирното развитие на Русия. Трябва да осигурим по-добър живот на всеки един човек, подчерта той. Целта ни е ръст на брутния вътрешен продукт и увеличаване средната продължителност на живота на руснаците, коментира руският президент.

Продължи, че трябва да се направи възможното за опазване на природата и въздуха, защото това е в основата на здрава нация. Цитира мнения на експерти, според които системата на началното образование в Русия е сред най-добрите в света, след което предложи пакет за развитие на университетите.

Трябва да пазим талантите си и да привличаме чужди. Предлагам да улесним процедурата за придобиване на руско гражданство. Трябва да станем страна на неограничените възможности, заяви президентът на Русия Владимир Путин. Цялото му изказване, вижте във видеото:

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук