Путин готов на преговори, Зеленски също, но с друг руски държавен глава

Украйна ще подаде официално молба за членство в НАТО, заявил е президентът на страната

контакти

Москва е готова да преговаря с Киев, заявил е руският президент Владимир Путин в произнесена от него реч в Кремъл, след анексирането на четири украински територии. Това са Херсонска и Запорожка област, както и Донецката и Луганската народни републики, където на референдум хората гласуваха за присъединяване към Русия.

Путин е заявил, че няма място за обсъждане на избора на хората от четирите области, като призова властите в Киев да спрат боевете и да се върнат на масата за преговори.

На този фон стана ясно, че Украйна ще подаде официално молба за членство в НАТО. Това е заявил президентът на страната Володимир Зеленски. Той също така е подчертал, че не е възможно да се водят преговори с Владимир Путин. По думите на Зеленски, Украйна е готова да води диалог, но с друг руски държавен глава.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук