Пуснаха в продажба софтуер, разпознаващ хората по походката и силуета

контакти

Китайски специалисти пуснаха в продажба софтуер, който разпознава хората по походката и силуета, когато са скрили лицата си от камерите, съобщава агенция Асошиейтед прес, цитирана от БНТ.

Новата технология се използва по улиците на Пекин и Шанхай и е част от усилията на Китай в разработването на изкуствен интелект.

По думите на Хуан Юнчжан, директор на компанията създала софтуера, той е способен да разпознава хората на разстояние от 50 метра, дори когато те са в гръб или лицето им е покрито с маска. Новата технология ще попълни празнина в областта на лицевото разпознаване. То се нуждае от изображения на лицето в близък план и с висока резолюция, за да може да действа.

Китайската полиция използва лицевото разпознаване, за да идентифицира хора в тълпата и при нарушения на правилата за уличното движение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук