ПУСКАТ НОВИТЕ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ

Нови шофьорски книжки
контакти

От 21 януари започва отпечатването на нов образец на нови свидетелства за управление на моторни превозни средства. Книжките с неизтекъл срок остават валидни до посочената в тях дата. Новите документи са съобразени с влизащите в сила на 19 януари директиви на Европейския съюз и Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, съобщават от областната дирекция на МВР.

Измененията обхващат въвеждане на различен срок на валидност за категориите. За АМ, А1, А2, А, В, В1 и ВЕ – 10 години; за С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т – 5 години; за хора с увреждания – 5 години. Добавя се нова категория А2, според мощността на превозното средство, а М се заменя с АМ. Премахва се категория Ттб, като притежаващите категория D, ако са притежавали Ттб, ще получават свидетелство с отразена D и т. н.

Новото във външния вид е отличителен знак на Република България, отпечатан в негатив в син правоъгълник и ограден с дванадесет жълти звезди, уточняват от дирекцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук