ПУСКАТ ЛОТ 2 НА МАГИСТРАЛА „МАРИЦА“ ДО КРАЯ НА МАЙ, В ИЗПЪЛНЕИЕ НА ПОВЕЛЯТА

Лот 2 на магистрала „Марица“, от Димитровград  до Харманли, ще бъде пуснат до края на май. Такава бе повелята на премиера Бойко Борисов, базирайки се на докладваното от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Проверката на място показа, че усилено се работи около новоизграждащата се детелина на АМ „Марица“, край димитровградското село Крепост. Остават само няколко километра за финално асфалтиране на Лот 2. По останалата му част асфалтът е положен, положена е маркировката, монтирани огради, мантинели, табели.

pat-magistralaДо 20 май ще бъдем готови с обекта от Димитровград до Харманли. Полагаме по 3,5 км асфалт на ден, коментираха на място. Междувременно, на много места работниците приключват със странични дейности като отстраняване на пясъци, измиване на участъци, полагане на канализационни тръби и др.

Финален срок за завършване на Лот 1 от Оризово до Димитровград е края на септември. Първоначално обектът трябваше да бъде завършен в късната есен на 2013 г., но оттогава пускът на няколко пъти бе отлаган. Изпълнение на обекта към този момент е около 70%.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук