Пункт за ваксинации разполагат на Неделния пазар в Димитровград на 18 и 19 септември

През двата почивни дни, на 18 и 19 септември, от 8:30 до 13:00 часа изнесен имунизационен екип на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Хасково ще бъде разположен на паркинга пред Спортна зала „Младост” в Димитровград.

Инициативата е на Община Димитровград и има за цел да осигури бърза ваксинация срещу COVID-19 на желаещите да направят това.

Времето е съобразено с работата на Неделен пазар. Седмицата след старта на първия учебен ден е една от най-силните за пазара, когато множество хора от цялата страна идват, за да пазаруват дрехи, обувки и пособия за учениците.

В мобилния ваксинационен кабинет всеки желаещ ще бъде ваксиниран срещу COVID-19 с избрана от него ваксина на Pfizer/BioNtech, AstraZeneka/Oxford, Moderna или Janssen/Johnson&Johnson. Васкините ще са налични до изчерпване на количествата.

Същевременно, нови противоепидемични мерки са в сила от 7 септември, част от които касаят пазарите и тържищата в страната. Конкретно за Димитровград тe се отнасят за Неделния пазар (работещ в петък, събота и неделя), Автопазара (в неделя), Бабин пазар (всекидневен). В тази си част мерките са: на всички пазари, тържища, базари и изложения се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на НЕ повече от 1 човек на 8 кв. м., и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук