ПСИХОЛОГ ЗА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ: ИГРИ С НАСИЛИЕ ЗАМЕСТИХА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ

контакти

Детските книжки са на тавана, ако не са отдавна изхвърлени. Компенсирани са с компютърни игри, изпълнени с насилие. Виждаме резултата от нашето безхаберие – купуване на спокойствие, с цената на обедняването на човешката душа. Това, в студиото на БНТ, коментира психологът в столично школо Елена Кърпачева, след поредния случай на агресия сред децата, при който училище в София бе почернено. В разговора участваха публицистът Иван Стамболов-Сула,  доц. д-р Михаил Околийски, експерт в националния офис на Световната здравна организация в България. Включи се и служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Учениците се бият един друг тогава, когато на учителя им е забранено да ги бие, включи се Стамболов. Според него детето трябва от малко да се научи на търпение, смирение и отговорност към другите хора. Това ще бъде постижимо след две поколения. Трябва да се направи нещо драстично с настоящото поколение, което след това да възпита своите деца, така, че да бъдат нормални хора. В центъра на всяка политика не трябва да бъде икономиката и социалната сфера, а образованието, допълни той.

По думите на Михаил Околийски, загърбваме проблема и се опитваме да го решаваме със замитане под килима, вместо да се работи системно срещу агресията.

Същевременно, служебният министър на образованието ще се срещне със Сдружението на общините. Съвместно ще търсят начини за решаване на проблема с агресията в училище. Повече вижте във видеото – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук